Vår påskafton med påskägg, påskmat och dryck

God fortsättning på påsken! Hoppas ni hade en härlig påskafton. Vi firade vår påskafton med goda vänner här hemma. Det blev en 3-rätters middag, lite musik och skoj, inte allt för sen kväll. Skönt, för då är man ju inte allt för trött så här dagen efter 😊


påskliljor

påskpynt

Vi hade ju fantastiskt väder igår. Fortfarande för kallt förstås men solen sken hela dagen vilket jag är väldigt glad för. Inledde dagen med årets andra löprunda medans sonen hade fotbollsträning. Sedan hade vi förstås äggjakt i trädgården. Barnen fick gå runt och hittade en del gott och blandat 😄 Satt även en stund ute på altanen vilket var väldigt skönt.

Stort ägg!


Sedan började jag förbereda maten.

ägghalvor med löjrom

Prosecco Ca ´Montini nr 77377.

Inledde med en fördrink som bestod av en Prosecco och till det blev det ägghalvor med ört- och citronsås, hackad rödlök, löjrom och dill. Till huvudrätt blev det hel lax i ugn med samma sås som till ägghalvorna och ugnsrostade delikatesspotatisar + kokt sparris. Mycket gott! Måste ju berömma personalen på Systembolaget också. Varje gång jag går in där och ber om tips på vin till den mat jag ska laga så träffar de alltid rätt. Så även denna gången. Det här vinet heter 50° Riesling. Det är ett vitt torrt och fruktigt vin, passade så himla bra till maten.

50° riesling
50° Riseling, nr 5824. 


påskmiddag

Till efterrätt blev det bärdesserten som jag bloggade om häromdagen. Så himla fräsch och passar perfekt som dessert tycker jag.

Nu ska jag gå ut en sväng och ta lite bilder i växthuset så ni kan få ett uppdatering därifrån för där händer det mycket 😉


Kommentarer

  1. Så det blev en löprunda under träningen ändå 😜😜

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja fast Jonny stod ju och höll koll på Rasmus 😜

      Radera

Skicka en kommentar