Lättlagad avocadosås

Vill du ha recept på en mycket enkel kall sås som kommer bli mycket användbar nu till sommaren så fortsätt att läsa! 😀Avocado, älskar avocado, samtidigt som jag hatar den ibland. Alla har väl någon gång öppnat en avocado och den är helt brun.....suck, det är inget kul. Den är ju faktiskt rätt så dyr också så det är ju inget kul att behöva slänga den. Men....lika tråkigt det är när den är brun lika kul är det när man får en sådan där perfekt avokado som är grön och krämig!

avocadosås avokadosås
Grön och härlig avocadosås

Den här såsen är superenkel, man bara mixar ihop avokadon med övriga ingredienser, lite kryddor och den är klar. Man kan ju välja att smaksätta den på olika sätt, jag hade i vitlök, det kan du ju givetvis skippa. Jag tycker lime är godast till avocado men har du inte det så går det lika bra med citron. Jag tog hälften creme fraiche och hälften majonäs men vill du ha den mjölkfri så kör du på bara majonäs. Går också bra med turkisk yoghurt istället för creme fraiche.

Ingredienser
1 mogen avocado
1 dl creme fraiche
1 dl majonäs
skalet och saften från en lime
en pressad vitlöksklyfta
salt och peppar

Mixa avokadon ihop med creme fraiche, majonäs och limen. Pressa i vitlöken och smaksätt med salt och peppar.

Förresten, hur stavar ni avocao, med k som i avokado eller c som i avocado. När jag stavar med c så får jag fel i stavningskontrollen men det känns mer rätt för mig. Vad tror ni?



Kommentarer