Kålsallad med sötpotatis och kikärtor

Att göra fräscha tillbehör till köttbiten/fisken/kycklingen tycker jag är väldigt kul och gott! Man kan ju blanda hur mycket härliga grönsaker som helst och det blir oftast väldigt gott och ser snyggt ut, perfekt för bloggbilder ;-)



Den här rätten hittade jag inspiration till på Pinterest. Pinterest, min nya drog, älskar att kolla in alla härliga bilder som ligger där :-) Den här innehåller massa nyttiga grönsaker såsom sötpotatis, grönkål, spenat, paprika, vitkål mm. Jag använde min goda avocadosås som dressing till rätten.

Ingredienser
2 stora sötpotatisar
olivolja
salt och peppar
några nävar skivad grönkål
några nävar skivad vitkål
en stor röd paprika, skiva
1 burk kikärtor
en bunt färsk spenat

Skiva sötpotatisen till mindre bitar. Lägg på en ugnsplåt, ringa över olja, salta och peppra. In i ugnen på 200 grader i ca 20-25 min.

Under tiden så steker du på all kål och den röda paprikan lite lätt, inte för mycket, tillsätt spenaten, salt och peppar.

När potatisen är klar så tar du ut plåten och häller över de stekta grönsakerna och även kikärtorna. Blanda runt och låt svalna lite grann. Tillsätt några msk av avocadosåsen, eller någon annan krämig dressing du tycker om och blanda runt. Klart!

Serverade min härliga sallad till en bit grillad entrecote.


Kommentarer