Grillspett med pilgrimsmusslor och tigerräkor

Visst är det härligt när grillsäsongen är igång igen! Jag grillar ju visserligen året om men att slippa stå och frysa ute utan att faktiskt kunna njuta av själva grillningen är härligt. Våren verkar visserligen ha kommit av sig här lite grann för nu har vi rätt så kallt igen. I lördags däremot hade vi riktigt härligt väder, typ 20 grader, skönt!

På grillen hamnade då lax, majskolvar, sparris och grillspett. Inte vilka grillspett som helst utan grillspett med pilgrimsmusslor och tigerräkor. Så himla gott och enkelt! Till det hela blev det en enkel avocadosås. Mixade avocado med majonäs, lite grekisk yoghurt, citron, salt och peppar.

Ingredienser grillspett
pilgrimsmusslor
tigerräkor (el andra stora räkor)
olivolja
skal och saft från 1 citron
hackad färsk chili efter smak eller chiliflakes
en pressad vitlöksklyfta
salt och peppar

Blanda ihop alla ingredienser till marinaden. Blanda i skaldjuren, låt gärna ligga och marinera någon timme. Trä upp på spett och grilla. Se upp så de inte blir torra, de ska inte gå för länge.


Nu hoppas jag att värmen kommer tillbaka så jag kan gå ut i trädgården och fortsätta med min rensning. Har gjort klart 2 rabatter, några kvar... Har även satt ut gul- och röd lök, de tål lite kall jord. Älskar när jag får börja greja i trädgården igen!!


Kommentarer