Mustig högrevsgryta med kantareller

Vaknar upp till en klar och krispig lördag. Verkar som vi äntligen får se solen idag! Största delen av dagen ska dock spenderas i en idrottshall då vår dotter ska tävla i gymnastik för första gången. Ska bli spännande och kul!

Lördag idag då passar det väl bra med en köttgryta som får stå och puttra länge på spisen?? Den här som jag gjorde igår med högrev och massor av kantareller blev supergod, den måste du testa! Högreven köpte jag på City gross häromdagen. Alltså köttet där är outstanding tycker jag. Går inte att jämföra med tex Ica och Coop. Så...försök alltid använda det bästa köttet du kan hitta, då blir maten så mycket godare :-)

högrevsgryta med kantareller


Ingredienser
1 kg högrev
1 stor gul lök
3 vitlöksklyftor
smör
salt och peppar
timjan
lagerblad (färska eller torkade)
några morötter
kantareller
röd paprika
4 dl vatten
3 msk kalvfond
4 dl rödvin
ev maizenamjöl för att få grytan lite tjockare
färsk persilja

Börja med att skära upp köttet i mindre grytbitar. Hacka lökarna. Smält smör i en stekpanna och bryn köttet väl på alla sidor, lägg över i en stekgryta. Stek även lökarna i smör och lägg över i grytan. Salta, peppra och krydda med mycket timjan och några lagerblad.

bryna kött
Viktigt att bryna köttet rejält!

Skär morötter i mindre bitar och tillsätt. Häll över vatten, fond och rödvin. Låt koka upp, sänk sedan värmen och låt stå och puttra i ca 3 timmar.

När 30 min återstår så steker du upp kantarellerna i smör och skär paprika i mindre bitar. Tillsätt till grytan och kör klart tills köttet blir mört. Tillsätt maizena om du vill ha lite tjockare sås.

Hacka färsk persilja och tillsätt precis innan servering.

högrevsgryta med kantareller

högrevsgryta


Ha nu en härlig helg!

Kommentarer

Skicka en kommentar