Hallonmousse

Söndag igen och jag sitter i soffan och tar igen mig efter dagens hantverk. Började med en löptur på morgonen sedan fortsatte jag i trädgården, lite rensning och sedan så satte vi upp bubbelplasten i växthuset, in med alla växter och trädgårdsmöbler. Alltid lite tragiskt när detta sker varje höst men alltid lika härligt när man tar fram allt igen till våren ;-)

 Igår fyllde min sambo år som vi givetvis firade med skönsång på morgonkvisten. Jonny fick sedan välja innehållet för kvällens middag vilket blev potatisgratäng med oxfilé och rödvinssås. Gott, gott! Till efterrätt gjorde jag en härlig hallonmousse vars recept jag tänkte dela med mig av:

hallonmousse
Receptet är för 4 mindre glas, vi tog 3 lite större.

Ingredienser hallonmousse 4 port
250 g frysta hallon
2 gelatinblad
50 g färska hallon
1 1/2 dl vispgrädde
en äggvita
1/2 dl stevia strö (eller socker om du äter det)

Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Värm på 150 g frysta hallon i en kastrull på svag värme. Rör runt tills allt har smält. Krama ur gelatinbladen och tillsätt till hallonen. Låt svalna.

Vispa äggvitan till ett skum, tillsätt sockret och kör tills det blir vitt och mjukt. Vispa grädden och vänd ner allt i hallonkompotten.

Mosa 100 g hallon och vänd ner i kompotten. Fördela 50 g färska hallon i botten på 4 glas och fyll på med hallonmoussen. Dekorera med färska hallon. In i kylen i minst 2 h.

Det här receptet var väldigt gott, hittade det i Aftonbladet Mat & Vin. Väldigt mastigt så ta små glas.


hallonmousse



Kommentarer