Fiskbullar med torsk och krabba

Hallå i stormen! Håller på att blåsa bort här på västkusten ;-) Riktigt höstväder! Jag är absolut ingen höstmänniska utan älskar ju vår och sommar men ibland så kan till och med jag erkänna att höstrusket kan vara lite mysigt ;-)

Fiskbullar på G!
Nu lite mat! Min sambo fiskar ju hummer den här hösten men efter 2 drag så har de bara fått upp en hummer, desto fler krabbor dock ;-) Jag visste inte riktigt vad jag skulle göra med allt krabbkött men kom på att jag ju kunde ha de ihop med torsk i fiskbullar. Blev en väldigt god kombo, alldeles lagom med krabbsmak. Inspirerades av ett recept gjort av Leif Mannerström men gjorde min egen twist ;-)

Ingredienser fiskbullar
600 g torskfilé
10 krabbklor
2 äggulor
1 gul lök
2 msk hackad dill
salt och peppar
en riven kokt potatis
ev ströbröd

Ingredienser purjolökssås
1 stor purjolök
2 dl creme fraiche
4 dl vispgrädde
1 tsk kaviar
salt och peppar


Hacka den gula löken och stek på i smör. Löken ska inte ta färg utan bara bli mjuk. Mixa fiskköttet i en matberedare, blanda ihop med hackat krabbkött, dillen och den rivna potatisen. Tillsätt löken och krydda rikligt med salt och peppar. Jag vill ju ha mina bullar glutenfria så jag hoppade över ströbrödet men om du vill använda det så blandar du även i ca 2-3 msk ströbröd.

Forma till fiskbullar och stek i rikligt med smör.

Skiva purjolöken och fräs på svag värme i lite smör i en kastrull. Tillsätt övriga ingredienser och låt koka upp. Servera fisken och såsen med kokt potatis.



fiskbullar med torsk och krabba



Kommentarer