God fortsättning!

God fortsättning och hoppas ni hade en trevlig jul!


Vi hade det jättebra på julafton. Lite stressigt förstås med all mat som skulle göras, mer än vad man tror.

Vi inledde dagen med Kalle Anka även om barnen inte verkade speciellt intresserade. Lite annorlunda mot när jag var liten då Kalle Anka var årets höjdpunkt 😂.

Gravad och rökt lax + en massa sillar.

Sedan åt vi. Inledde med lax och sillar. Sedan blev det kalkon med sötpotatis och en kålsallad. Receptet hittar ni längre ner.


ugnslagad kalkon

kålsallad
Kålsallad med granatäpple.


Sedan var det dags för julklappsutdelning. Barnens stora stund förstås. Rasmus märkte direkt att det var pappa under skägget 😆. Sedan blev det efterrätt och vin, musik och snack. Mysigt!


Första bilden: mina bonusbarn Robin och Emelie och Robins dotter Hailey. Andra bilden: Emelie med Robins fästmö Elina. Tredje bilden: min lilla Bella och Emelie. Sista bilden: Haileys storebror Milton och min Rasmus.

Jonnys mamma och mina föräldrar var också med såklart.💕


Kalkonreceptet har jag ju lagt ut sedan tidigare men kålsalladen var ny så receptet kommer här:

Ingredienser (svårt att säga mängden, beror på hur många ni är)
grönkål
brysselkål
ett halvt granatäpple
en näve valnötter
några nävar färsk spenat
smör

Dressing
2 msk honung
1 msk dijonsenap
1-2 dl olivolja
salt och peppar

Riv grönkålen från stammen. Rensa brysselkålen och koka lätt i saltat vatten.

Smält smöret i en stekpanna och stek på grönkålen snabbt, den ska inte ta färg utan bara bli lite mjuk. 

Lägg upp spenat, grönkål och brysselkål blandat på ett stort fat. Fördela över granatäppelkärnorna och krossade valnötter.

Rör ihop dressingen och ringla över. Färdigt! Supergod och fräsch sallad.

kålsallad


Nu taggar vi för nyårsafton såklart! Har inte ens bestämt maten ännu.....panik! 😆


Kommentarer