Fredagstipset - Caesarsallad

Fredag igen! Härligt! Idag ska vi iväg till Liseberg med våra kompisar och kolla på mitt absoluta favoritband D-A-D. Vet inte hur många gånger jag sett dom spela nu men det är lika bra varje gång ;-) Det är inte bara rockkonsert på Liseberg utan det är faktiskt också min och sambons förlovningsdag :-) så vi lyxar till det lite genom att sova över på hotell Gothia Towers, ska bli så mysigt.

caesarsallad

Ja, som ni förstår så lagar inte jag någon middag idag men vill tipsa er om en rätt som jag tycker så himla mycket om och som jag tycker passar alldeles utmärkt en fredagskväll nämligen Caesarsallad. Min variant är ju förstås lchf-anpassad vilket i det här fallet betyder inga krutonger, dom behövs verkligen inte. Så här gör jag:

Ingredienser
sallad
1 kg kycklinglårfileér
1 pkt bacon
mycket parmesanost
en bukett sparris
Ingredienser dressing
1 ägg
6 sardeller
2 dl rapsolja el en mild olivolja
en riven vitlöksklyfta
saften från 1 citron
2 dl riven parmesanost
salt och peppar

Börja med dressingen. Alla ingredienser ska ha samma temperatur så låt äggen stå framme en stund. Mixa ihop ägget (hela ägget) och oljan med en stavmixer, tillsätt sedan sardeller, vitlök och citron och mixa lite till. Häll upp i en skål och tillsätt den rivna osten, salt och peppar, rör om. Ställ svalt tills salladen är klar.

Grilla kycklinglårfiléerna, salta och peppra. Grilla eller stek även baconet i mindre bitar och sparrisen.

Lägg upp salladen på ett stort serveringsfat. Skiva kycklingen och fördela över salladen. Lägg ut baconbitarna, sparrisen och hyvla över rikligt med parmesanost.

Ringla över dressingen och servera.

Caesarsallad

caesarsallad lchf


Kommentarer

  1. Caesarsallad en favorit här också. Allt hänger ju på dressingen...ska testa ditt recept. Kopplingar för din fina blogg, ser inbjudande ut. Har just startat en matblogg i Finland som haltar lite ännu men får proffshjälp på måndagen med teknik o dylikt så håller tummarna. Mvh, Anne från Landebistro forreliini@blogspot.fi

    SvaraRadera

Skicka en kommentar