Fläskkarré med sötpotatispuré och basilikamajonnäs

Idag firade vi Jonnys födelsedag, lite försent eftersom han fyllde för mer än en vecka sedan men bättre sent än aldrig eller ;-) Till middag blev det grillad fläskkarré med sötpotatispuré och basilikamajonäs, mycket gott!


Fläskkarrén rubbade jag som vanligt med Adams rib rub. Recept på purén och basilikamajonäsen kommer här:

Ingredienser sötpotatispuré
5 st stora sötpotatisar
1 dl crème fraiche
1 dl philadelphiaost
salt och peppar

Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka upp i saltat vatten och låt koka tills dom blivit mjuka, ca 20 min.

Häll  av nästan allt vatten, tillsätt övriga ingredienser och mixa med stavmixer till en slät puré. Håll varmt tills resten av maten är klar.

Ingredienser basilikamajonnäs
1 ägg
2 dl rapsolja (använd en neutral)
1 tsk dijonsenap
1 tsk vitvinsvinäger
en handfull färska basilikablad
salt och peppar

Se till att alla ingredienser har rumstemperatur, knäck i ägget (hela ägget) i en hög skål, tillsätt dijonsenap och vitvinsvinäger. Häll över rapsoljan och låt stå någon minut så oljan hamnar på toppen. Sätt i en stavmixer och kör till lagom konsistens, tar bara några sekunder. Tillsätt basilikan, salt och peppar och kör lite till tills du ser att basilikan har fördelats. Klart!

Till efterrätt blev det en god cheesecake i glas, recept till den kommer i nästa inlägg ;-)



Kommentarer