Tomaternas tid är nu - orange tomatketchup

Ja nu äter vi verkligen tomat varje dag och vi har massor vilket ju är härligt. Men nu kommer också fukten vilket betyder att hänger tomaterna kvar för länge så möglar dom gärna. Det vill vi ju inte så jag får helt enkelt hitta på saker att göra med tomaterna.

Den här tomatketchupen har jag gjort tidigare, skillnaden denna gången är att jag använde mig av kokossocker istället för råsocker. Kokossocker är fortfarande socker och det ska vi ju förstås försöka hålla oss ifrån men kokossocker har lägre GI än vanligt socker. Man kan givetvis även använda sig av stevia strö om man vill det, det ska jag nog testa nästa gång.

1 kg Naranjatomater


Tomatsorten jag använde mig av heter Naranja och det är en spansk ekotomat inköpt på Runåbergs fröer. Den har verkligen gett mig massor av frukter i år, kan rekommenderas!

Ingredienser
1 kg tomater
1 msk worcestershiresås
3 msk vitvinsvinäger
en gul lök
en stor vitlöksklyfta
3 msk kokossocker eller annat tex Ica stevia strö
salt och peppar

Gör rent tomaterna och skär i halvor. Hacka lökarna och lägg allt i en kastrull tillsammans med resterande ingredienser, salta och peppra efter tycke och smak. Låt koka upp och koka utan lock ca 20 min.

Mixa ihop med en stavmixer och häll upp i en väl rengjord glasburk. Förvara i kylen och njut!


Färdig!



Kommentarer