Glutenfri äppelkaka med vaniljgrädde

Nu när dom svenska äpplena kommer igen så är det ju dags att baka äpplekaka igen såklart ;-) Äpplen, kanel, mandelmjöl och grädde, kan det bli fel liksom? Nej, så klart inte ;-) Det här receptet har jag lagt ut innan, det enda jag har ändrat är att jag lade till en ingrediens nämligen fiber sirap.

Fiber sirap är en ny produkt ifrån Sukrin som ersätter vanlig sirap, du kan läsa mer om den HÄR.

En kaka för fredagsmyset kanske??

glutenfri äppelkaka


Ingredienser
3 dl mandelmjöl
75 g stevia strö
125 g smält smör
½ dl vispgrädde
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
4 ägg
1-2 msk fiber sirap
4 äpplen
50 g smör
2 msk kanel

Sätt varmluftsugnen på 180 grader. Smörj en springform. Vispa ägg och stevia strö luftigt och vitt. Smält smöret.

Vispa ner smör och grädden i äggsmeten.

Blanda de torra ingredienserna och rör ner och blanda ordentligt. Häll i formen.

Skala och kärna ur äpplena och klyft. Stek i smör i några minuter, pudra över kanelen och låt stå någon minut. Häll äpplena över smeten och tryck försiktigt ner dem.

Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 min. Blir kakan för mörk så lägg över aluminiumfolie efter halva tiden.

Serveras med fördel med vispad grädde som smaksätts med lite vaniljpulver sk vaniljgrädde :-)

äppelkaka med vaniljgrädde




Kommentarer