Fredagsmys med kycklingrullader, sallad och caesardressing

Hoppas ni har en härlig lördag så här långt! Ikväll ska vi iväg till vänner på middag så det blir ingen matlagning för min del men tänkte visa vad vi åter till fredagsmys istället. Barnen sov hos sin farmor från torsdag till fredag så när dom kom hem i går eftermiddag hade dom redan ätit middag så det fick bli en snabb kycklingsallad till oss vuxna. Och jäklar vad god den blev! Jag använde mig av ett paket ifrån Kronfågel deli som jag hade köpt tidigare och slängt i frysen. Bestod av två stycken kycklingrullader fyllda med färskost och sambal oelek. Väldigt smidigt med sådan här "färdigmat" ibland. Bara till att ta bort plasten och slänga in i ugnen på 25 grader. Under tiden gjorde jag själva salladen.
kronfågel deli


kycklingrullader
Lagom för två!

Konceptet jag oftast kör på är den klassiska "man tager vad man haver". Det brukar funka alldeles utmärkt och absolut till sallad. Jag hade lite färska spenatblad och ruccola över som jag lade upp på ett stort fat. På här skivade jag tunt färsk vitkål (så himla gott!!), la ut några oliver och skivad salladslök. Hade skogschampinjoner hemma som jag stekte på litegrann tillsammans med sparris, lät svalna lite och fördelade sedan över salladen. När sedan kycklingen var klar så skivade jag upp den och fördelad ut över salladen.
kycklingsallad med caesardressing
Strössla lite salladslök på toppen.


Var sugen på en god krämig dressing så det fick bli en typ av caesardressing. Grunden består av en vanlig snabblagad aioli som jag brukar göra. Knäck ett ägg i en hög behållare, klicka i 1 tsk dijonsenap och antingen 3-4 sardeller eller ännu smidigare 1 msk sardellkräm. Låt ägget få rumstemeperatur och häll sedan på 2 dl rapsolja. Ta fram mixerstaven och kör några sekunder. Häll över i en skål och tillsätt lite pressad citronsaft, salt, peppar och en näve riven parmesanost. Klicka ut lite över salladen och ställ resten på bordet. Servera med ett glas vin och njut! @Kronfågel @vitarfågelvägen

kycklingsallad

Är du sugen på fler kycklingrecept så föreslår jag att du kikar in under etiketten "kyckling" i högermenyn eller klickar HÄR så får du fram massor med kycklingrecept.




Kommentarer