Vad ska man äta till köttfärssåsen om man äter lågkolhydratkost?

tillbehör till köttfärssås

Ja, kanske många av er som äter lågkolhydratkost som ställer er den frågan när barnen där hemma hojtar om att dom vill ha spaghetti och köttfärssås?? ;-) Vi äter ofta köttfärssås här hemma. Det är ju för det första väldigt gott och sedan ett väldigt bra sätt att få i barnen grönsaker tycker jag.

Vad äter man då till köttfärssåsen om man inte vill äta spaghettin? Jag brukar nästan alltid steka på lite grönsaker men för att inte det ska bli för trist så försöker jag alltid spetsa grönsakerna med lite goda smaker såsom tex pressa över vitlök, tillsätta soltorkade tomater, kanske oliver, mycket örtkryddor, färsk chili.

Se tex på min tallrik nedan, där tog jag lila brysselkål, broccoli, soltorkade tomater, vitlök och squash. Till detta blev det en sås gjord på hälften majonäs, hälften creme fraiche och så smaksatte jag den med kräm av soltorkade tomater. Har ni inte testat den krämen ifrån Zeta så gör det!! Den är så himla god och så användbar överallt :-)


Något annat som jag har sett att många gör till sin köttfärssås är squashpasta (eller zucchinipasta beroende på vad du kallar den ;-) ). Till detta behöver man dock en speciell makapär, en sk strimlare. Hittade en på Bagaren och Kocken som jag tycker ser bra ut. Någon som har testat den eller kanske du har tips på någon annan? Jag vill inte ha någon stor apparat som tar massa plats i köket utan en lite mindre ;-)



Kommentarer

  1. Hej! Tack för att du kikade in hos mig! Jag har en Moulinex Fresh express som jag strimlar grönsaker med. Liten och snabb och delarna går att diska i maskin. Ha en fin fredagkväll!

    SvaraRadera
  2. Very interesting blog. A lot of blogs I see these days don't really provide anything that attract others, but I'm most definitely interested in this one. Just thought that I would post and let you know.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar