Grillade grillklubbor - bogrevben

Det har varit dåligt med grillandet på sista tiden, ja egentligen ända sedan semestern tog slut men i helgen som gick så åkte den fram igen.

grillklubbor

Den här gången grillade jag grillklubbor från Citygross. Har faktiskt aldrig stött på grillklubbor i köttdisken förut men om jag förstår det rätt så är det samma som tjocka revben fast dom kommer ifrån bogrevbenen. Ja, iallafall, jag tillagade dom på samma sätt som jag tidigare har gjort med tjocka revben, dvs först koka i ca 1½ timme och sedan glazade jag och slängde dom på grillen. Dom blev himla möra och fina och den här glazen som jag har använt många gånger nu är så himla god, den ger verkligen supergod smak och även om det är sambal oelek i den så blir det inte för starkt vilket innebär att även barnen gillar den :-) Så här gjorde jag:

Ingredienser
1 pkt grillklubbor
1 stor röd lök
vatten
2 lagerblad
lite blandade pepparkorn (vitpeppar, svartpeppar och kryddpeppar)
2 vitlöksklyftor

Glaze 
2 msk oystersås
1 msk soja
1 msk sambal oelek
1 msk honung
2 msk olivolja
2 pressade vitlöksklyftor
saften av en lime

Blanda ihop alla ingredienser

Lägg grillklubborna i en stor kastrull, täck precis med vatten. Dela löken i klyftor och lägg i kastrullen tillsammans med övriga ingredienser. Låt koka upp och sjud sedan i ca 1½ timme.

Ta upp ur vattnet och smeta in glazen överallt. Nu kan du gärna låta köttet ligga med glazen några timmar, har du inte den tiden så förbereder du grillen för direkt grillning och grillar köttet tills det fått fin färg.

Jag serverade köttet med ugnsgrillade rotfrukter och sötpotatis och min supergoda lättlagade basilikamajonäs. Grillade även lite rostbiff som vi hade hemma för att dryga ut. Gott, gott!

grillklubbor




Kommentarer

  1. Stämmer det att det inte ska vara salt när man kokar? La just detta i slowcoockern.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, jag använder inget salt. Det är ju salt i sojan sedan som man smetar dem med. Men vill du ha salt i så testa! :-)

      Radera

Skicka en kommentar