fredag 4 juli 2014

SEMESTER och helgrillad rostbiff


Äntligen semester! Visst är det något speciellt med sista dagen på jobbet innan semestern, man går liksom bara och väntar och känner sig allmänt glad, går och väntar på att klockan ska slå slaget som betyder semester. 5 härliga veckor har vi framför oss. Vi börjar med att ta det lugnt i en vecka, sedan ska vi iväg en sväng till Lalandia, Danmark och sedan ska vi förhoppningsvis ta en tur med husbilen i Österlen. Sedan får vi se, vädret bestämmer ;-) Ska ni göra något kul?? Berätta gärna!

helgrillad rostbiff

Kvällens grillmiddag blev en helgrillad rostbiff som fick gå långsamt i grillen. Mycket gott! Körde på lite grönsaker till och en god dippsås, mer behövs inte :-) Så här gjorde jag:

Ingredienser
en bit rostbiff
rubbing, ta dem kryddor du gillar, var inte rädd för att blanda
salt och peppar
olivolja
 
Tillbehör
grönsaker att grilla såsom tex morötter, squash och majskolvar
 
Dippsås
1 dl grekisk yoghurt
1 dl majonäs
2 msk kräm av soltorkade tomater
en bit fetaost
1 tsk honung
salt och peppar
1 msk olivolja


Dippsåsen är enkel, bara till att mosa fetaosten med en gaffel i en skål och sedan blanda i resten av ingredienserna. Ställ in i kylen medans du gör resten.
Ta ut köttet i god tid innan den ska på grillen, smeta in köttet med lite olivolja, rubba in med kryddor du tycker om eller färdiga kryddblandningar. Var inte rädd för att ta mycket kryddor, det behövs!

Gör iordning grillen för indirekt grillning, släng gärna på lite färska kryddkvistar och rökspån. Se till att hålla låg värme i grillen, runt 130-140 grader är lagom. Lägg på köttet, sätt in en köttermometer och kör tills köttet blir ca 52-53 grader, tar ca 1½ timme. Ta ur köttet och lägg i folie medans du börjar grilla grönsakerna.

grillad rostbiff


Antingen försöker du få fyr på den grillen du använde till köttet eller så kör du på en annan grill. Vi har en gasolgrill också så jag körde grönsakerna där.

grillad rostbiff

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar