Ugnsstekt broccoli med bacon och hel kyckling

Söndag igen! Helgen springer iväg och jag hinner inte blogga alls ;-) Inledde helgen med lite grillning i fredags kväll, det blev revbensspjäll och vitkålsgratäng, gott gott! På kvällen drog jag iväg till Klippan inne i stan (ligger snett nedanför Älvsborgsbron för er som är utsocknes ifrån). Fotade bron och även över till Eriksberg som ligger på Hisingssidan. Kul! Har verkligen fastnat för det här med fotografering. Landskapsfotografering är jättekul!

älvsborgsbron
Älvsborgsbron by night!

Bockkranen på Eriksberg
Bockkranen på Eriksberg

I lördags blev det lite shopping på Frölunda torg. Fick tag i en bikini ifrån Evanette. Ska ju iväg till Palma på Mallorca i maj och då vill man ju naturligtvis ha lite nytt ;-) Prova bikini är något bland det värsta som finns, eller vad tycker ni??

Idag söndag var jag iväg och köpte lite skit, nämligen kodgödsel ;-) Grönsakslandet fick lite gödsel och jag grävde runt lite. Satte sedan ner både gul- och röd lök. Fick även planterat om lite grönsaker jag sått sedan tidigare, squash och gurka bland annat.

Ugnsstekt hel kyckling

Inga nya recept denna helgen dock, i lördags blev det Pulled pork i Crock poten och idag blev det ugnsstekt kyckling med ugnsstekt broccoli. Mycket gott och här kommer receptet även om kycklingen finns sedan tidigare:

Ingredienser kyckling
2 hela kycklingar
1 dl olivolja
salt och peppar
pressad vitlök eller vitlökspulver
1 msk av någon kryddblandning ni tycker om, jag använde Santa Marias lakrits/örter
skalet och saften från en halv citron

Blanda ihop olivoljan med kryddorna, rivet citronskal och citronsaft. Kleta in kycklingarna med blandningen, noga, in i varje hörn och skåra och lägg i en form.. In i ugnen på 175 grader ca 1 timme och 15 min. Ta ut ur ugnen och låt svalna lite, sila av skyn som blir i formen ner i en kastrull och gör en god sås på den. Tillsätt bara grädde, creme fraiche, philadelphiaost och lite gelé. Lätt och supergott!

Ingredienser broccoli
3 färska huvuden broccoli
1 pkt bacon
olivolja
salt och peppar

Dela broccolin i mindre buketter. Skär ner baconet. Lägg i en ugnsform och ringla över rikligt med olivolja. Salta och peppra och blanda runt noga. In i ugnen i ca 20-30 min på 200 grader.

Servera ihop med kycklingen och den goda såsen.

Ugnsstekt broccoli och bacon




Kommentarer

  1. Maten ser god ut, men bilderna från min gamla hemstad i Sverige, Göteborg, fick hjärtat att klappa! Tack för det vackra bilderna!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar