Kolja i tomatsås med grönsaker och fetaost- och ärtdipp

haddock

God morgon på er! Mörkt och massor med snö är det ute just nu, kul för barnen och jag får nog erkänna att jag tycker det är rätt kul och fint med snö jag också ;-) Idag börjar jag lite senare så nu när barnen är iväg till dagis/skola så sitter jag och tar det lite lugnt med en kopp kaffe, skönt! Igår gjorde jag en lätt och fräsch fiskrätt med kolja som blev himla god. En klick feta- och ärtdipp till och lite broccoli så blev det en komplett middag. Idag har jag 5:2 dag så då blir det samma rätt men utan dippen, smidigt :-)

Ingredienser
800 g kolja
1 gul lök
½ aubergine
½ squash
1 röd paprika
2 burkar krossade tomater
ett gäng oliver
salt och peppar
färsk basilika
olivolja och kokosfett

Skär upp alla grönsaker i små bitar. Fräs i olivolja och kokosfett till de mjuknar. Tillsätt krossade tomater, salt och peppar. Låt småputtra under lock en stund.

Tillsätt oliverna till tomatsåsen. Skär koljan i mindre bitar, salta och lägg i tomatsåsen. På med lock och låt ligga tills fisken blivit vit, tar 5-10 min. Strimla lite basilika och ringla över fisken.

feta- och ärtdipp



Ingredienser dipp
½ pkt fetaost
2 dl ärtor
2 msk olivolja
1 msk tahini
salt

Mixa ihop alla ingredienser med stavmixer och lägg upp i skål. Låt gärna stå en stund i kylskåp innan servering. Servera med broccoli eller som resten av familjen gjorde, pasta ;-)


kolja i tomatsås

I eftermiddag ska vi iväg på lite kuligheter, det blir familjedag på sambons jobb som ju jobbar på Volvo så det blir att kolla lite bilar osv, lär bli kul för lillkillen som är helt tokig i bilar ;-) Imorgon fredag ska jag ge mig på en maträtt som jag aldrig testat förut, en riktig streetfood, vad tror ni det blir??? Ha nu en skön torsdag!

Kommentarer