Enkel och snabblagad kycklinggryta med sötpotatis

Ny vecka, nya tag. Hur går det med det nya året? Har ni några nyårslöften som ni redan brutit? ;-) Jag ger aldrig nyårslöften, känner inte att jag behöver det. Jag kör på med min lågkolhydratkost och träning ungefär varannan dag, passar mig bäst, det är den här typen av mat och träning som jag mår bäst av. Du kanske mår bättre av något annat, kör det du mår bra av! Har dessutom börjat testa 5:2 metoden, får se vad det ger mig, är inne på vecka 4 nu.

kycklinggryta

Så här i början av veckan så tänkte jag bjuda på ett enkelt och snabblagat recept. Kycklinglårfilé använder jag mig av i detta recept men det går givetvis lika bra med kycklingfilé. Dock tycker jag ni ska använda er av lårfiléerna om ni inte gjort det, mycket godare faktiskt :-)

Ingredienser
1 pkt kycklinglårfilé
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
en bit squash
en bit aubergine
några champinjoner
1 burk krossade tomater
½-1 dl vispgrädde
1½ msk italiensk kalvfond
salt och peppar
örtkryddor av något slag
olivolja eller kokosfett att steka i

Dela kycklingen i mindre bitar. Hacka lökarna. Dela övriga grönsaker i mindre bitar. Fräs löken i lite olivolja eller kokosfett. Lägg i kycklingbitarna och bryn på. Tillsätt övriga ingredienser och stek några minuter.

Häll i tomater, grädde och fond, salta och peppra och krydda med någon slags örtkrydda som du tycker om.

Servera som jag gjorde med ugnsrostad sötpotatis och en klick dippsås gjord på turkisk yoghurt, lite creme fraiche och kräm av soltorkade tomater, smaskens!!

Ha en go kväll!

Kommentarer

  1. Sötpotatis är en sån där råvara som jag, konstigt nog, aldrig riktigt börjat använda. Dumt, för det är ju väldigt gott. Efter att ha läst ditt inlägg måste jag bege mig iväg och köpa några härliga knölar!!!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar