Mina julköttbullar

julköttbullar

Hur många av oss är det som kommer stå och rulla köttbullar denna helgen tro? ;-) Det är ju ingen större skillnad på vanliga köttbullar och julköttbullar förutom kryddningen då. Jag kör med kryddnejlikor, kryddpeppar och ingefära, använder också vitpeppar istället för svartpeppar. Annars likadant och så här gör jag mina:

Ingredienser till en stor sats
1,6 kg blandfärs
1½ dl grädde
½ dl pofiber eller ströbröd
1 stor gul lök
2 ägg
salt
vitpeppar
6 kryddnejlikor
10 kryddpepparkorn
1 kryddmått ingefära

Börja med att blanda ihop pofiber och grädde i en liten skål.
Hacka den gula löken och stek i smör, låt svalna lite.
Mortla kryddnejlikan, kryddpepparkornen och ingefäran.
Lägg färsen i en stor skål, tillsätt ägg, pofiberblandingen, den stekta löken, salt, vitpeppar och de mortlade kryddorna. Blanda runt väl, gärna med händerna.
Forma till små köttbullar och stek i smör.

julköttbullar

Kommentarer