Grillad kyckling med bruschetta och Cerro Añon Reserva

Cerro Añon Reserva
Idag åt vi en sådan där måltid som både jag och sambon bara älskar! Enkelt men ändå helt underbara smaker av medelhavet, grillad kyckling med massa goda smaker och en fantastiskt god bruschetta med egenodlade tomater. Gjorde en enkel fetaostdipp till också och serverade ett väldigt gott spanskt vin som passade alldeles utmärkt till :-)

Cerro Añon Reserva är ett klassiskt rioja vin. Vinet har lagrats 20 månader på franska och amerikanska ekfat. Passar till kraftigare kötträtter som lamm och grillat samt till medelkraftiga mjuka dessertostar. Finns i Systembolagets beställningssortiment och har nr 79196 och kostar 114 kr.

Jag vill tipsa er om hur man får goda kycklingdelar på grillen. Vi använder alltid en rub som heter Adams rub, finns i de flesta mataffärerna numera. Viktigt att rubba köttet eller kycklingen i god tid innan, gärna dagen innan eller som vi gjorde idag, på morgonen. När det sedan är dags för grillning så är det salt och peppar som gäller tillsammans med en god grillsås eller glaze. Lägg delarna på grillen och vänd ofta samtidigt som du penslar med grillsåsen eller glazen. Supergott och kycklingen blir saftig (om man inte kör den för länge då såklart ;-))


Soltorkade tomater
Soltorkade tomater


Soltorkade tomater
Soltorkade tomater med olivolja och vitlök.

Idag har vi haft en riktigt härlig dag, fint och härligt väder. Har gjort både ugnstorkade tomater och ett stort lass med tomatsås. Imorgon blir det dock andra bullar, då ska vi ut och shoppa (förhoppningsvis). Vi ska iväg till Freeport i Kungsbacka och kanske även Kungsmässan. Hoppas på att hitta lite fynd, troligtvis blir det väl ingenting eller vad tror ni? ;-)

Nej, nu ska jag sätta mig med ett glas av ovan beskrivet rödvin, lite goda ostar och oliver och kolla på lite Homeland ;-) Trevlig lördagkväll på er!!!

Kommentarer

  1. Låter så gott! Freeport besöker jag också. Du fyndar säkert fina saker!

    Gosia

    SvaraRadera

Skicka en kommentar