Augusti - kräfttider! Så här kokar du dina kräftor :-)

havskräftor

Augusti....kräfttider....eller?? Jag älskar kräftor och äter kräftor året om, inte bara nu i augusti och det beror väl på att det är havskräftor jag äter ;-) För det är ju så att det ska vara havskräftor, eller hur???! ;-)

havskräftor
Råa havskräftor.

Man måste ju inte köpa färdigkokta kräftor varje gång. Nu när trädgården överröser oss med dillkronor så passar vi på att koka råa kräftor så vi får smaken precis så som vi vill. Hos oss är det sambon som kokar alla skaldjur och så här lyder hans recept:

Ingredienser
råa havskräftor
1 dl grovsalt på 5 dl vatten
en sockerbit
en halv burk öl (kan hoppas över)
ett knippe dillkronor

Häll upp vatten i en stor kastrull (tillräckligt så det kommer täcka kräftorna med råge). Tillsätt salt, socker, ev öl och dillkronor (gärna många för min smak ;-)). Koka upp och lägg i kräftorna.

När vattnet kokar upp igen låt koka i 2 min. Låt svalna av så fort som möjligt och ställ sedan in i kylskåp över natten. Servera dagen efter och njut!!

Testa gärna att äta en kräfta direkt efter koket, eller när de svalnat litegrann. Ljumna skaldjur är sååå gott!

Färdigkokta!

Surpla och njut ;-)

Kommentarer