Indisk curry med falukorv och test av Magners Irish cider


Idag har jag varit ledig och hemma med Rasmus. Även om vi fick riktigt skitväder, kallt och småregnigt hela dagen så har vi ändå haft det mysigt, har även hunnit med att städa medans han sov vilket alltid känns skönt :-)

Falukorv är ju inte min favoritprodukt men jag brukar köpa den ändå ibland eftersom jag vet att resten av familjen gillar det. Tänkte först göra en vanlig ring i ugnen men hittade sedan ett spännande recept på indisk curry med falukorv på Coops hemsida. Mycket kryddor men inte allt för starka kryddor, dessutom kokosmjölk som dämpar ner styrkan lite, borde passa barnen perfekt! Ja, tre av oss tyckte den var otroligt god, den fjärde (vår 6 åriga dotter) tyckte det var för starkt (vilket det inte var) men Rasmus, lillkillen tyckte det var jättegott och åt med stor aptit. Vi vuxna tyckte den här rätten var fantastiskt god, vilka smaker det blev, jättegott!!

Ingredienser
800 g falukorv
1 st squash
en bit vitkål
1 st gul lök
smör
1 dl grovhackad persilja
 
Sås
olivolja
2 pressade vitlöksklyftor
½ hackad röd chili
2 msk gul curry
1 msk spiskummin
½ msk kanel
3 msk tomatpure
½ dl riven färsk ingefära
1 burk krossade tomater
2 burkar kokosmjölk
salt och svartpeppar
½ msk socker

Börja med att pressa i vitlöken i en kastrull med olivolja och lägg i den hackade chilin. Fräs på någon minut, tillsätt alla kryddor och låt fräsa. Tillsätt tomatpuren och rör om tills det blir som en klibbig pasta. Häll över tomaterna och kokosmjölken, salt, peppar och socker. Låt småputtra i ca 10 min medans du gör resten.
 
Dela falukorven i tex halvmånar, likaså med squashen, klyfta löken och skär ner vitkålen i mindre bitar. Börja med att fräsa grönsakerna i smör, häll sedan över i såsen. Fortsätt att fräsa korven och tillsätt till såsen.
 
Låt puttra medans du kokar ris eller blomkålsris. Strö till sist över hackad persilja och servera!
 
 
Testade också en cider häromdagen som jag tänkte tipsa om. Magners original Irish cider är en lätt kolsyrad äppelcider skapad av 100% färskpressad äppeljuice från 17 olika äppelsorter. Cidern innehåller inga smakaromer, färgämnen eller tillsatt socker vilket jag jublar åt :-) Detta ger cidern en ren och naturlig äppelsmak. Mycket god tyckte jag, känns som att man dricker en äkta cider! cidern passar antingen som sällskapsdryck eller till rätter av fläsk eller kyckling. Kostar 30 kr på Systembolaget och har nr 1843.
.
 

Kommentarer

  1. Vilket bra tips på cider! Kan passa perfekt en varm sommarkväll. Ska kolla efter den.
    Och maten ser också god ut, alltid kul med nya smaker.

    SvaraRadera
  2. Mmm, Magners är riktigt bra cider. En varning dock! Om man vänjer sig vid att cider ska smaka sådär kan man aldrig acceptera den blaskiga alkoläsk som kallas cider i Sverige. Riktig cider görs på äpplen som får jäsa, inte på kolsyrat vatten med lime, mango o en skvätt äpplevin för att fylla EUs regler för varunamnet.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar