Baba ganoush - passar till det mesta


Ja, till och med till makrill ;-) Kanske inte det första man tänker på, att man ska servera Baba ganoush till stekt makrill men det var faktiskt jättegott! Makrillen var egenfångad, potatisen och rödbetorna egenodlade och auberginerna kommer direkt från växthuset. Härligt att kunna servera en hel middag med egenodlat/fångat!

För er som inte vet vad Baba ganoush är så kan jag berätta att det är en arabisk aubergineröra med tahini (sesampasta), jättegod! Så här gör jag:

Ingredienser
2 st auberginer
1 msk tahini
saften av ½ citron
lite spiskummin
1 pressad vitlöksklyfta
salt och peppar
olivolja

Börja med att lägga auberginerna på en plåt, pricka dom med en gaffel på några ställen, in i ugnen på 250 grader och kör tills auberginerna blir svarta och mjuka, bör ta ca 15-20 min.

Så här ser dom ut efter en stund i ugnen.

Skala auberginen och lägg inkråmet i en matberedare. Mixa ihop med tahini, citronsaft, spiskummin, vitlök. Häll upp i en skål och smaka av med salt och peppar. Häll i lite olivolja för god smak och konsistens.



Kommentarer

Skicka en kommentar