Kycklingsallad med ceasardressing


Jag gjorde en fräsch och god kycklingsallad med ceasardressing häromdagen. Dressingen gjorde jag så som Jamie Oliver gör sin dressing, dvs utan äggula. Han har istället i creme fraiche. Vet faktiskt inte varför men jag tänkte att gör han på det sättet så gör jag det eftersom det mesta av hans mat är god ;-.) Mycket riktigt, såsen blev riktigt god. Viktigt här att inte ta för mycket vitlök, en halv räcker gott och väl. Så här gör man:

Ingredienser
½ st vitlöksklyfta
4 sardellfiléer
2 msk creme fraiche
1 dl olivolja
riven parmesanost
1 st citron
salt och peppar

Mortla en halv vitlöksklyfta med 4 sardellfiléer. Blanda i 2 msk creme fraiche och ca 1 dl olivolja. Riv över parmesanost tills såsen blir lagom tjock, ca en handfull. Pressa i saften från citronen. Smaksätt med salt och peppar.


Själva salladen kan man ju göra lite som man vill. Jag hade förutom kyckling i majs, rödlök, tomat, sallat, fetaost, gul paprika och oliver.

Kommentarer

  1. Den såsen sparar jag till framtida tillfälle!! Salladen ser god ut. Ha en bra dag/ Emma

    SvaraRadera

Skicka en kommentar