Indisk kycklinggryta

Här i Göteborg har vi varmt och skönt idag. Inte klarblå himmel dock men för mig räcker det med värmen, hoppas den kan hålla i sig bara.... Nu är det strax dags för mig att ta min dotter till simskolan men ni ska få ett gott recept innan dess ;-)

Igår blev det stark mat eller kryddig mat ska vi nog säga. Jag hittade ett recept inne på Anna Skippers hemsida på en indisk kycklinggryta som verkade väldigt god....och...det var den....massor med härliga kryddor. Jag använde mig av kycklinglårfilé men det går förstås att använda sig av vilka kycklingdelar man vill.

Ingredienser
ca 900 g kycklinglårfilé
2 morötter
2 potatisar
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
1-2 röda äpplen
3 dl grädde
5 hela kardemummakärnor
1 msk riven ingefära
1 dl vatten
2 tsk curry
1 tsk garam masala
1 dl mango chutney
salt och peppar
smör

Börja med att skära alla grönsakerna i mindre bitar (lagom grytbitar). Hacka vitlöken. Bryn sedan kycklingdelarna i lite smör i en stekpanna, salta och peppra. Fräs alla grönsakerna i smör i en gjutjärnsgryta tillsammans med alla kryddor några minuter. Lägg över kycklingen.

Tillsätt vatten, grädde och mango chutney. Tillsätt mer salt och peppar om det behövs. Låt puttra på spisen under tiden som du kokar riset. Servera grytan med riset och lite extra mango chutney.

Kommentarer