Grillad färsk lök

Något som jag tycker är väldigt gott att lägga på grillen är färsk gul och röd lök. Mina lökar i grönsakslandet har redan blivit rätt så stora och är nu perfekta för grillning. Dom blir väldigt söta och goda när man grillar dom och man ska inte vara rädd för att ge dom lite färg, översta lagret kan gärna bli lite svart, det är bara till att ta bort.

Ett annat tips är att lägga löken i folie tillsammans med lite olja, smör och kryddor, löken blir otroligt mild och god, perfekt tillbehör till grillat kött!

Vi grillade också squash och pannbiffar och till det blev det kokt färskpotatis och en kantarellsås.

Kommentarer

  1. Jag brukar köra hel gul lök i ugnen, tycker det blir jättegott! Söt och mild smak. Har aldrig provat på grillen, men det måste jag såklart göra. Tack för inspirationen!

    SvaraRadera
  2. Egenhändigt plockade kantareller, kanske? Ryktet säger att de dykt upp i skogarna nu. De första är alltid de bästa - stekta i smör på en liten smörgås ...

    SvaraRadera
  3. Färsk lök är verkligen gott, även för de som inte direkt gillar lök i vanliga fall.

    SvaraRadera
  4. Åh, smarrigt! Lök är helt klart en favorit i vårt hem :=)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar