Fetaostkräm

Ja, det har grillats ikväll igen och av någon anledning så blir det inte att jag gör någon "vanlig" sås till grillad mat utan det blir för det mesta någon slags dippsås. Denna gången blev det ett säkert kort, en fetaostkräm. Fetaost är en riktig favorit för mig, så gott att bara äta som det är men också väldigt gott att tex blanda ner i färsbiffar eller varför inte tillsammans med rödbetor, dom passar mycket bra ihop. En av de godaste rätterna som jag brukar göra med fetaost är nog ändå färs och fetaost i filodeg, den är riktigt god! Ja, vilket  märke ska man köpa då? Jag brukar faktiskt variera mig men den jag köper mest är nog den här. Ja, så var det receptet till såsen då, den kommer här:

Ingredienser
1 pkt fetaost
ca 3 dl turkisk yoghurt
1 msk flytande honung
en näve färsk basilika
salt och peppar
ca 2 msk olivolja

Mosa fetaosten i en skål, blanda i yoghurten. Hacka basilikan och blanda i den i såsen tillsammans med resterande ingredienser.

Kommentarer

  1. Håller verkligen med! Fetaost är grymt gott och användbart till mycket :)

    SvaraRadera
  2. Här grillas det också ikväll, om än inomhus...
    Du som vet lite om kryddväxter kanske kan berätta för oss vad som kan ha hänt med vår rosmarin. Den har blivit konstigt vit på bladen, nästan som det har strötts mjöl på den. Flyger vita flugor från den som ser ut som bananflugor. Är den bortom räddning eller kan vi göra något?

    Tack för ditt grattis hos oss igår,
    ha en finfin helg!

    SvaraRadera
  3. Låter som mjöldagg tycker jag, fast flugorna kan jag inte svara på....

    SvaraRadera
  4. Mmm det här är så gott. I Turkiet kallar man denna bladning för haydari. Fetaost är gott.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar