GI-lasagne med chévre


Lasagne på GI-vis, går det? Självklart! En lasagne måste ju inte innehålla pastaplattor, man kan tex byta ut plattorna mot aubergine istället vilket jag gjorde idag. Receptet hittade jag i en av mina GI-kokböcker. Som sås blandade jag bara creme fraiche och chévre, blev jättegott. Till detta en fräsch sallad. Mer behövs inte för att Martina ska bli nöjd :-) Så här gjorde jag:

Ingredienser
1 kg nötfärs
1 gul hackad lök
3 st stora hackade vitlöksklyftor
3 msk tomatpuré
4 msk chilisås
1 dl köttfond (min egengjorda)
2 tsk torkad timjan
2 tsk italiensk gourmetkrydda
salt och peppar
2 burkar creme fraiche
200 g chévre
1 stor aubergine
olivolja

Börja med att bryna lökarna i olivolja, tillsätt färsen och bryn klart. Tillsätt tomatpure, chilisås, kryddorna och köttfonden. Låt småputtra i ca 10 min.

Blanda ihop creme fraiche och chévre, salta och peppra.

Dela auberginen på längden i ca ½ cm tjocka skivor. Smöra en ugnsform. Lägg en lager med köttfärs i botten, sedan aubergineskivorna och sedan ett lager ostsås. Gör ett lager till. In i ugnen på 200 grader varmluft i ca 30 min.

Så här trevlig ser den ut när den varit i ugnen ca 30 min.
Snabbt och enkelt och GI-vänligt.

Servera med en fräsch sallad.
Tycker det har varit lite dåligt med kommentarer den sista tiden så kommentera gärna ;-) Det är ju alltid roligare att blogga om man får lite gensvar......

Kommentarer

  1. haha, mer behövs inte heller för att göra mig nöjd! :=) jag älskar lasagne, brukar göra med hemmagjorda lasagneplattor (men aubergine är riktigt gott det med!) och använda quornfärs istället för vanlig. underbart!

    trevlig helg!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar