Barbeque marinad till kyckling eller kött


Grillen går varm här hemma på helgerna och i lördags så blev det grillade kycklinglår. Jag marinerade kycklingen i en riktigt härlig barbeque marinad. När jag gjorde den här marinaden så var det med inspiration ifrån Jamie Oliver i "Hemma hos Jamie". Den är fylld med alla möjliga härliga kryddor, både färska och torkade.
Ingredienser
1 tsk spiskummin
1 msk fänkålsfrön
4 st kryddnejlikor
flingsalt och svartpeppar från kvarn
färsk timjan
färsk rosmarin
1 st citron
2 st vitlöksklyftor
2 tsk paprikapulver
5 msk balsamvinäger
2 dl ketchup
8 msk olivolja
några lagerblad


Stöt spiskummin, fänkålsfrön, kryddnejlikor, salt och peppar i en mortel. Finhacka timjan, rosmarin, citronskal och vitlök. Lägg hacket i en bunke tillsammans med de stötta kryddorna. Blanda i paprikapulver, balsamvinäger, ketchup, olivolja och lagerbladen. Gnid in kycklingen med marinaden. Skåra helst kycklingen innan så marinaden tränger in i köttet. Grilla sedan kycklingen.


 

Till kycklingen så blev det en pastasallad och grillade majskolvar och en dippsås gjord på bland annat färsk mango. Jag mixade helt enkelt ihop en färsk mango med en burk matyoghurt och en ½ burk creme fraiche, tillsatte en klick mango chutney, ca 1 msk flytande honung, salt och peppar. Jättegott och fräscht!

Kommentarer

  1. Vilken marinad, låter som en underbart god blandning.
    Är bara "lite" avundsjuka på er som kan grilla ute:)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar