Curryfärs med aubergine och bönor


Ibland så är det ju så att man som matbloggare inte har så många nya recept att lägga ut och det beror ju inte på att man har slutat att laga mat utan för att man helt enkelt inte har lagat något nytt. Tror väl dom flesta matbloggare känner igen sig där, "jag "måste" laga något nytt i veckan annars har jag inget att blogga om".

Som tur är så tycker jag ju att det är så himla kul att bläddra i mina kokböcker fram och tillbaka, pärm till pärm för att hitta nya goda recept som jag inte testat förr. Sedan finns ju förstås alla härliga mattidningar att inspireras av också. Min favoritinspiratör är nog Jamie Oliver. Han gör god mat i min smak, mycket medelhavssmaker. Ni missar väl inte hans nya serie där han lagar till en hel middag med efterrätt på under 30 minuter?? Vad har ni andra för inspirationskällor??

En rätt som jag faktiskt gjort massor med gånger men aldrig bloggat om är den här härliga curryfärsgrytan. Tror jag har hittat den i någon tidning någon gång men kommer inte ihåg riktigt. Den är iallafall mycket lättlagad/snabblagad och framförallt riktigt god. Så här gör jag:

Ingredienser
800 g nötfärs
1 aubergine
1 stor röd paprika
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 burk svarta bönor
en halv squash
curry efter smak (ca 3-4 tsk)
gurkmeja (för att få lite skön färg på maten)
salt och peppar
1 dl creme fraiche
2 dl vispgrädde
smör eller olivolja

Börja med att hacka lökarna. Skär paprikan, squashen och auberginen i mindre bitar. Smält smör eller olivolja i en stekpanna, fräs grönsakerna några minuter.

Ta upp grönsakerna och lägg i färsen, bryn ihop med curryn. Tillsätt lite gurkmeja för att få lite mer färg. Lägg i grönsakerna igen, salta och peppra. Skölj av bönorna och tillsätt dom till grytan.

Tillsätt creme fraiche och grädden. Låt puttra medans du kokar tex couscous till.


Kommentarer

  1. Så gott, precis i min smak med aubergine och curry.
    Jag tittar också mycket i böcker, tidningar, bloggar, provar själv. Men även försöker se hur andra lagar mat när man är bjuden till ngng. :)

    SvaraRadera
  2. Låter supergott! Bloggar, tidningar, tv, mataffärer inspirerar mig!

    SvaraRadera
  3. hahahahaha, känner igen det där precis!

    hoppas du har en fin helg!

    SvaraRadera
  4. Men...måste testa.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar