Gott Nytt År!!


Vill förstås önska er alla ett Gott Nytt År men innan jag gör det så kanske man ska försöka sig på någon slags sammanfattning av mat- och odlingsåret som gått.......

Att min favorittid på året är sommaren är kanske ingen nyhet men det är även min favorittid på året när det gäller matlagning. När jag tittar igenom alla mina inlägg under året så är det maten jag gör på sommarhalvåret med mina egenodlade grönsaker som jag tycker ser allra godast ut. Se på bilderna nedan, grillat och grönsaker med någon god dippsås till, gott gott!


Ett av de populäraste inläggen under året är min inlagda squash som du hittar här.


Under vinterhalvåret ser man tydligt att det är grytorna som dominerar, det finns ju så många olika grytor att tillaga, tex den här Stifadon som ni ser nedan.


Mitt odlingsår börjar alltid i januari med fröbeställningarna, sedan börjar själva sådden i februari och sedan rullar det på.


Höjdpunkten är förstås när man kan börja skörda sina första grönsaker som man följt under hela våren, första potatisskörden osv. Lycka!


Sedan framåt hösten är det dags att försöka ta till vara på så mycket som möjligt av det man odlat, frysa in örter, ärter, göra inläggningar, sylt, marmelad osv. På vinterhalvåret så njuter vi av diverse godsaker, tex så åt vi idag egna inlagda rödbetor, mums!

Ja, ikväll är vi bordbjudna på middag så det blir ingen matlagning här hemma men lite bilder ifrån middagen ska jag nog kunna klämma fram imorgon iallafall.

Jag önskar er alla ett Gott Nytt År, tack för att ni läser min blogg och hoppas att ni hänger med under 2011 också!!

Kommentarer

  1. VI vill önska dej det samma och hoppas att du får en fin kväll!

    SvaraRadera
  2. Gott Nytt år och god fortsättning på det nya året!

    SvaraRadera
  3. Vad spännande att få se hela kedjan under året. Hoppas att 2011 blir lika bra. Gott nytt år & God fortsättning.

    SvaraRadera
  4. Jag tycker så mycket om dina tomatbilder!

    Ville kika in och passa på att önska ett gott nytt 2011.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar