Nypressad äppeljuice


Mina äppelträd är fortfarande fulla med oplockade äpplen trots att jag har bakat diverse godsaker och ätit äpplen i massor. Något som är väldigt gott är ju att köra äpplena i råsaftcentrifugen. All den goda äpplesmaken kommer ut i en koncentrerad juice, mycket smaskigt. Men....den måste drickas kall så antingen ställer du in den i kylen en stund eller så lägger du i några isbitar.



Idag blir det jobb i trädgården, jag har massor med Ingrid Marie äpplen som ju är ett vinteräpple och dom tänkte jag förvara invirade i papper i lådor. Förra året försökte jag mig på ett annat förvaringssätt nämligen att lägga ett gäng med äpplen i en vanlig fryspåse, sedan suga ut luften och knyta ihop, förvara i en låda med lock men det gick inget vidare, dom flesta äpplena blev dåliga och fick slängas.

Hur förvarar ni era äpplen??

Kommentarer

  1. Fräscht! Läskande!
    Jag skulle kunna dricka 2 liter färskpressad äpplejuice i ett svep - lätt!

    SvaraRadera
  2. Jag älskar färskpressad äpplejuice. Prova att blanda med färskpressad morotsjuice. Enorm energikick! Man känner sig löjligt nyttig. :-)

    Mina äpplen mår inget bra i år. De är små och angripna av något. Jag har gjort några äpplekakor men kanske ska rädda några av de äpplen som ser OK ut och göra lite juice.

    SvaraRadera
  3. Vilken trevlig blogg jag sprang på, den får hamna bland favoriterna!

    jag fick dålig skörd iår, trots att jag har massor äv träd, det var bara ett som gav fina äpplen, ca 8 kilo och de gjorde jag mos på.

    jag var lite skeptisk till fryspåsar och plastback, men såg ju tipset på Mandelmans tvprogram, testade dock inte.
    när jag växte upp virade vi alltid in varje äpple i tidningspapper och la i matkällaren. det är säkert det bästa då papperet skyddar mot fukt. men mycket jobb!
    jag tror mer på ditt sätt i öppen back än i plast!

    själv förvarar jag mina äpplen skivade i frysen. de ofärdiga vinteräpplena funkar ju fint i paj!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar