Min amaryllis blommar i växthuset!


Jag odlar inte bara ätbara saker i mitt växthus utan även även olika växter, tex så förvarar jag alltid mina amaryllissar i växthuset. Jag brukar inte ge dom speciellt mycket vatten och för det mesta så glömmer jag faktiskt av dom. Nu helt plötsligt så ser jag att den ena av dom blommar! Med två blommor dessutom! Hmmm, undrar hur jag ska få dom till att blomma till julen......det är nog kört eller vet någon hur man gör?



Har även tagit hand om en stor hibiskusplanta som min mamma inte klarade av längre eftersom hon inte har något växthus att förvara den i. Den har inte blommat på hela sommaren....förrän nu.... En stor fin vit blomma med rött mitt, jättefin!



Jag odlar också en hel del medelhavsväxter i mitt växthus, tex olivträd, som det förra året faktiskt kom små oliver på men dom trillade till slut av :-(



Jag odlar även lager som jag ofta använder i maten. Jag har en rätt så stor citronbuske som jag har tagit flera sticklingar av som nu håller på att växa till sig, inga citroner än dock.

Jag har även en passionsfruktsplanta....är det en medelhavsväxt tro, jag vet inte faktiskt men den har iallafalll några frukter.

Kommentarer

  1. Sv: Har tänkt att tillverka och försälja tårtor och bakverk samt catering i liten skala. Ska ju fortsätta att jobba på mitt vanliga jobb.

    SvaraRadera
  2. Ett växthus står högt upp på min önskelista. Så trevligt det skulle vara.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar