Kyckling och tomat med senap- och ostsås


Den här rätten gjorde min sambo igår med lite inspiration ifrån mig såklart ;-) Det blev verkligen jättegott, smaken ifrån dijonsenapen var alldeles lagom tycker jag och vi fick även användning av alla tomater som fullkomligt överöser växthuset just nu! En perfekt snabblagad vardagsrätt!

Ingredienser
1 kg kycklingfilé
3 st stora tomater
basilikablad

3 msk dijonsenap
1 pkt ostsås ifrån Kelda
2 dl vispgrädde
2-3 vitlöksklyftor
salt och peppar

Börja med att dela kycklingfileérna på längden så dom blir tunna, bryn dom i smör i en stekpanna. Skiva tomaterna och varva kyckling, tomater och basilika i en ugnsform. Salta och peppra i varje lager.

Blanda ihop senap, ostsås, grädde, pressad vitlök och salt och peppar och häll över kycklingen.

In i ugnen på 200 grader i 25 min.

Servera ihop med ris.

Kommentarer

  1. Ser jättegott ut! Senap är en verklig vän i köket ;-) Och härligt med mycket tomater!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar