Revbensspjäll med klyftpotatis


Ahhh, äntligen fredag. Sambon önskade revbensspjäll som fredagsmiddag och eftersom det är såååå gott så fick han som han ville.... Serverades ihop med potatisklyftor och en god dipsås.

Jag börjar med att klappa in en kryddblandning bestående av grillkrydda, salt, svartpeppar och spiskummin på revbenen. Det ska vara mycket kryddor! Sedan lägger man revbenen i en ugnsform, häller på lite vatten i botten så det inte ska fastna, ringlar över lite olivolja och in i ugnen på 200 grader i 30 min. När 30 min har gått så tar man ut revbenen och penslar båda sidor med en glaze, in i ugnen igen på ytterligare 30 min, denna gången med andra sidan uppåt.






Jag valde idag att göra en egen glaze på:
½ dl ketchup
½ dl soja
½ dl flytande honung
½ dl socker (jag valde råsocker)
1 cm färsk ingefära
1 st vitlöksklyfta

Riv ingefära och vitlök och blanda ihop alla ingredienserna.

Klyftpotatis:
potatis
vitlök efter tycke och smak
olivolja
franska örter
flingsalt och svartpeppar

Klyfta potatisen och lägg i en ugnsform, pressa på vitlök, krydda, ringla över olivolja. In i ugnen på 200 grader i ca 35 min.

Serveras med en god öl.......eller två.....

Kommentarer