måndag 31 juli 2017

Pannbiff med kantarellsås

Har ni plockat några kantareller ännu? Min sambo har varit ute och plockat flera gånger nu och häromdagen gjorde jag en god kantarellsås. Till såsen blev det en klassisk pannbiff som jag valde att grilla.


Pannbiff med kantarellsås, färskpotatis och nykokta rödbetor.



Ingredienser pannbiff
1 kg blandfärs
2 ägg
1 stor gul lök
1 dl vispgrädde
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk Santa Maria paste oregano
salt och peppar

Hacka löken och stek den mjuk i smör, låt svalna litegrann.

Ta fram en skål och häll i alla övriga ingredienser, tillsätt även löken, blanda väl. Forma till lagom stora biffar och grilla. Grilla inte för länge för torra biffar är inget gott....

Ingredienser kantarellsås
1 liten gul lök
ett gäng förvällda kantareller
smör
1 dl philadelphiaost el creme fraiche
3 dl vispgrädde
1 msk svartvinbärsgelé
salt och peppar

Hacka den gula löken. Fräs på tillsammans med kantarellerna i smör. Kantarellerna ska få bra med färg. Tillsätt övriga ingredienser och låt koka upp.

Nyskördad potatis. Kokas med mycket salt och en dillkvist.

Servera såsen med pannbiffarna och nykokt potatis och rödbetor.

pannbiff med kantarellsås



Inga kommentarer :

Skicka en kommentar