måndag 29 maj 2017

Oxfilé med bearnaisesås och smörstekt spetskål

Oxfilé med bearnaisesås är ju alltid gott eller hur! 😋 Men ni kanske drar er för att göra en bearnaisesås för att det är för krångligt och för risken att misslyckas?? Gör inte det, gör istället den snabblagade bearnaisesås som jag har gjort flera gånger, smakar precis som "vanlig" och är snabblagad och näst intill omöjlig att misslyckas med. Hemligheten heter stavmixer! Så här gör man:

Ingredienser
300 g smör
1 msk rödvinsvinäger
salt och vitpeppar
4 äggulor
2 msk creme fraiche
hackad färsk dragon och persilja efter smak

Börja med att smälta smöret i en kastrull på medelvärme.

Lägg äggulor, vinäger och creme fraiche i en hög skål och kör igång stavmixern. Tillsätt smöret i en svag stråle medans du mixar, låt det vita i botten vara kvar i kastrullen.

Häll upp i en skål och smaksätt med salt och peppar och de hackade örterna.

grillad oxfilé

Oxfilén penslar ni med lite olja, sedan salt och peppar och på grillen.

Smörstekt vitkål är jättegott, stek på medelvärme så att kålen inte bränns och för att göra det lite extra gott och  nyttigt så slänger ni i spenat mot slutet.

Gott, gott! 😀

bearnaisesås



Inga kommentarer :

Skicka en kommentar