Hälleflundra med blomkål- och ärtmos

Har du inte bestämt vad din huvudrätt på nyår ska bli ännu så kan jag verkligen rekommendera den här rätten. Hälleflundra är en väldigt fin vit fisk, enkel att tillaga och få bra. Moset till blir supergott och några sparrisar på toppen blir pricken över i:et ;-)




Ingredienser blomkål- och ärtmos
ett blomkålshuvud
4 dl frysta ärtor
1/2 dl vispgrädde
1 dl philadelphiaost
1 msk smör
salt och peppar

Koka blomkålen mjuk, tillsätt ärtorna och koka ytterligare 1 min. Häll av vattnet och låt ånga av, det ska inte finnas någon vätska kvar.

Tillsätt övriga ingredienser och ställ i en handmixer och mixa till lös konsistens. Det gör inget om det finns bitar kvar av ärtorna. Salta och peppra efter smak.

Ingredienser hälleflundra
ca 200-250 g hälleflundra per person
rapsolja
salt och peppar

Sätt ugnen på 125 grader. Häll mycket rapsolja i en ugnsform och lägg sedan fisken över, salta och peppra. Tryck in en termometer i den tjockaste biten. Kör tills fisken blir 46 grader ca.

Sparrisen kryddade jag med olivolja, salt och peppar och grilla tills dom blir lagom mjuka. Lägg upp på tallrikar, bottna med moset, lägg fisken över och sedan sparrisen.

hälleflundra med blomkål- och ärtmos



Kommentarer