Grillat lammracks med färsk rödbetssallad

God lördag på er!

Solen skiner och vi har haft en härlig dag idag. När detta inlägg kommer ut så sitter vi på en restaurang i stan och äter middag för att fira min sambos födelsedag :-) Vi ska till SK Mat & Människor vilket ska bli kul. Sambon vet inget ännu ;-) Överraskning! Skriver mer imorgon och visar vad vi åt.

grillat lammracks

Igår så grillade vi lammracks. Älskar lamm! Lamm smakar inte kofta om du tillagar det rätt så var inte rädd för lamm. Just lammracks är enkelt att tillaga. Jag lägger dom i en marinad först, helst ett dygn men det går också bra med några timmar. Marinaden består av olivolja, rivet skal från en citron, några pressade vitlöksklyftor, hackad färsk rosmarin, salt och peppar.

Tänd grillen för indirekt grillning. Lägg först köttet direkt över elden och ge köttet lite färg lägg sedan över på indirekt grillning och kör tills köttet blir ca 55 grader.

Rödbetssallad!

Till detta blev det en sallad med rödbetor. Har fortfarande massor av rödbetor i grönsakslandet och vissa av dom hade hunnit bli gigantiskt stora :-) Salladen bestod av grönsallad, gurka, purjolök, fetaost och rödbetor som jag först rostade i ugnen. Olivolja och vinäger över, supergott!

Ha en skön lördagskväll för det ska vi ha! ;-)

lammracks




Kommentarer