fredag 26 augusti 2016

Rökt lax i klotgrillen

Nu är helgen här och då kanske ni har lite mer tid för att grilla?? Har du testat att röka lax på grillen?? Jättegott! Och faktiskt väldigt enkelt också.

varmrökt lax i grillen


Till laxen blev det tzatziki och ugnsgrillade grönsaker, alla mina älskade medelhavssmaker ;-)

Ingredienser
en hel bit laxsida
olivolja
rubbing av något slag (ta någon du gillar)
salt och peppar


Droppa lite olivolja över laxen och smeta in. Krydda med valfri rubbing, salt och peppar och låt gärna stå i kylen några timmar.

Förbered grillen för indirekt grillning. Försök hålla runt 110-125 grader. Lägg laxen på indirekt värme, i med en termometer och häll rökspån på glöden, ungefär en näve. På med locket och försök få ner värmen genom att mixtra med ventilerna. Laxen ska upp i 48-50 grader, inte mer. Tog för mig ca 35 min. Laxen fick fin rökfärg och smakade helt perfekt!

Så, ut och testa nu med dig och ha en trevlig helg!



Inga kommentarer :

Skicka en kommentar