Lax i ugn med grönsaker och grädde

Söndag igen. Helgen har gått fort som vanligt men vi har fått en hel del gjort. Har sått morötter tex, rensat lite i rabatterna och så har vi även gjort vårt svåra val av färg och tapeter till det nya huset. Inte helt enkelt faktiskt men ett roligt val såklart ;-) Vårt gamla hus står nu helt tomt, t.o.m köket är urplockat då min bonusson Robin har varit och hämtat det till sitt hus och imorgon kommer grävaren och drar ner huset. Skönt att det äntligen börjar!


lax i ugn


Lite mat har det ju också blivit i helgen även här hos svärmor där vi ju bor nu medans vårt nya hus byggs. I fredags blev det lax. Älskar ju lax som ni säkert vet och jag gjorde en enkel men väldigt god rätt som alltid brukar bli god.

Ingredienser
en bit lax
färsk spenat
röd paprika
squash
körsbärstomater
5 dl vispgrädde
1 dl philadelphiaost
2 msk bruschettakräm eller kräm av soltorkade tomater
salt och peppar
rivet skal av en citron

Börja med att lägga färsk spenat i botten av en ugnsform. Skär upp grönsakerna i mindre bitar och stek på i smör, lägg över spenaten. Lägg laxbiten över, salta, peppra och riv över citronskal.

Koka upp grädden med philadelphiaosten och tillsätt bruschettakrämen. Häll över fisken. In i ugnen på 200 grader i ca 30 min.


Servera tex med kokt broccoli.

lax i ugn

Till maten drack vi ett himla gott nytt vin, Dusk til dawn, ett vitt vin från Australien. Ett fruktigt vin med inslag av citrus, päron och äpple. Ett vin med låg sockerhalt som givetvis passar till fisk och skaldjur. Finns på Systembolaget, kostar 99 kr, kan verkligen rekommendera, det var jättegott!

dusk til dawn


En sådan här bamsing står numera i vår trädgård och väntar på att dra igång imorgon måndag ;-)



Kommentarer