Kokt vit sparris med hollandaisesås och grillade lammfärsbiffar

Denna eftermiddagen har jag ägnat åt att sitta i frisörstolen, välbehövligt kan jag säga! I och med det så blev det ingen matlagning för min del utan sambon fick stå för den vilket han gjorde med bravur, det blev kycklingwok med kokosgrädde som jag smaskade i mig nu när jag kom hem. Gott!

lammfärsbiffar

I lördags blev det ju grillning av goda korvar och även i söndags åkte grillen fram. Gjorde lammfärsbiffar med ugnsrostade sötpotatisar, grillade små kycklingben från Bjärekyckling och så kokade jag vit sparris som jag serverade med en hollandaisesås.

Jag vet att det inte är säsong för sparris nu men dom sålde så otroligt fin vit sparris på mässan så jag kunde inte låta bli, billig var den också ;-) Hollandaisesås är enkelt att göra, så här gör man:

Ingredienser hollandaisesås för 4 personer
150 g smör
1 msk citronjuice
1 msk creme fraiche
2 äggulor
salt och vitpeppar

Smält smöret långsamt i en kastrull. Lägg resterande ingredienser utom kryddorna i en hög mixerskål, ställ ner stavmixern och kör igång. Häll i smöret sakta i en stråle samtidigt som du mixar, ta inte med den vita bottensatsen. Mixa tills det blivit lagom konsistens. Salta och peppra.

Sparrisen kokade jag bara med salt ca 5 min. Gott, gott!

vit sparris med hollandaisesås


Senare i veckan ska jag ha en liten tävling för er med ett jättefint pris så håll utkik i bloggen! ;-)



Kommentarer