Lite "lyxigare" tacos på födelsedagen

Idag gratulerar vi lille Rasmus som fyller 4 år idag! Hurra! Igår hade vi kalas för hela släkten. Rasmus fick bestämma maten och då blev det tacos :-) Tacos behöver ju inte bli "bara" tacos med köttfärs, majs och tacosås utan man kan ju lyxa till den lite vilket jag gjorde.

Jag gjorde pulled pork till tacosen och stekte även upp kyckling som jag kryddade med hemmagjord tacokrydda. Det blev också en guacamole och en egengjord tacosås. Till detta alla dom vanliga tillbehören. Jag gjorde också glutenfria tortillas eftersom jag själv inte äter gluten. Det blev ingen LCHF-variant eftersom dom bestod av majsmjöl men ibland får man "fuska" lite ;-)

tacos

Rasmus med Milton (brorsson), Robin (storebror) och Emelie (storasyster)



Till efterrätt blev det glass eftersom Rasmus säger att han inte gillar tårta och då får han givetvis bestämma. Idag på själva födelsedagen så väckte vi Rasmus med presenter och sedan spenderade vi några timmar på Bushuset här i Torslanda. Lite lek och spring vilket blev perfekt. Nu sitter vi trötta i soffan och tar igen oss ;-)

Ingredienser majstortilla (recept från www.recept.nu)
400 g kallt vatten
1 tsk bakpulver
50 g rismjöl
150 g majsmjöl
1/2 tsk salt
30 g fiberhusk
majsmjöl till utbakningen

Blanda alla ingredienser och låt svälla 15 min.
Ta lite smet i taget och rulla till en boll. Lägg på mjölat bakbord och forma till en rund tortilla med hjälp av en kavel, vänd hela tiden.

Stek i en torr stekpanna på ganska hög värme några minuter per sida. Blev ca 7-9 st.

Ingredienser tacosås
1/2 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 burkar krossade tomater
1 msk tomatpure
en torkad chili, hackad (eller färsk)
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk spiskummin
en nypa cayennepeppar
1 msk oregano
salt och peppar
olivolja

Hacka lökarna och fräs på i en kastrull i olivolja. Tillsätt övriga ingredienser och koka upp. Låt stå och småputtra under en stund, gärna en timme tills såsen tjocknar till.

Grattis Rasmus 4 år!


Är ledig hela denna veckan också vilket känns otroligt skönt, behöver verkligen vila upp mig och ägna lite härlig tid åt familjen och barnen. Planerar också huset, ska bestämma kakel till badrum, tapeter, färg osv, bara kul saker ;-)




Kommentarer