Grönsakslåda med trädgårdens skörd + fantastisk bifftomat

Jag fortsätter väl med mina tomater ;-) En tomat som jag bara måste tipsa om är en sort som heter "Ananas". Det är en bifftomat med fantastisk smak. En är gul/röd/orange, stor och otroligt söt i smaken. I början av sommaren när tomaterna började växa så var det flera stycken som började mögla så jag tänkte att dom här kommer nog inte bli något av men nu i slutet av sommaren så har jag kunnat skörda flera stycken så den tog sig till slut ändå. Finns att köpa HÄR.

ananas

bifftomat
Fin färg och otroligt god smak!

Något som är otroligt gott att göra när du har ett överflöd av grönsaker i trädgården (eller i affären) är en sk grönsakslåda. Ta dom grönsaker du har helt enkelt, jag tog squash, haricot verts och tomater. Så här gör man:

Ingredienser
en stor gul squash
ett gäng med haricot verts
en gul lök
två vitlöksklyftor
en stor bifftomat
en burk krossade tomater
5 ägg
färsk basilika
färsk eller torkad timjan
2 dl riven ost tex västerbottensost
salt och peppar

Börja med att förvälla bönorna och ställ sedan åt sidan. Skär upp squashen i mindre bitar och stek i smör i några minuter så dom mjuknar.

Hacka lökarna och fräs på i olivolja. Tillsätt sedan dom krossade tomaterna och timjan, salt och peppar. Låt koka en stund så såsen tjocknar. Ta av och låt svalna några minuter.

Vispa ihop äggen med den rivna osten och hackad färsk basilika, salta och peppra. Häll i tomatsåsen och blanda runt. Tillsätt även squashen och bönorna.

Smöra en ugnsform och häll i blandningen. Skär upp bifftomaten i skivor och fördela över. Grädda i 175 grader i ca 50 min.

grönsakslåda

tian



Kommentarer

  1. Odlar du tomaterna på friland eller i växthus? Den där tomaten ser väldigt läcker ut! Hälsn Eva

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Eva! Jag odlar alla mina tomater i växthus :-)

      Radera

Skicka en kommentar