Köttbullar i tomatsås och yoga


Otroligt hur det enkla kan vara så himla gott! Jag gjorde köttbullar i tomatsås häromdagen och jisses vilka smaker. Jag återkommer alltid till dessa klassiska medelhavssmaker som det är i den här rätten, tomater, vitlök, oregano, citron, mmmm, behövs inte mycket mer. Fördelen med dessa köttbullar är ju att man slipper steka dom vilket jag tycker är lite småjobbigt och tidskrävande, mycket enklare att bara ploppa ner dom i såsen ;-)

Ingredienser tomatsås
3 burkar krossade tomater
1 stor gul lök
3 vitlöksklyftor
2 msk balsamvinäger
1 msk kalvfond
torkad oregano
salt och peppar
olivolja
 
Ingredienser köttbullar
1 kg blandfärs
1 ägg
rivet skal från en citron
2 rivna vitlöksklyftor
2 msk kräm av soltorkade tomater
1 msk kalvfond
1 dl vispgrädde
torkad oregano
salt och peppar

Hacka gul och vitlök till tomatsåsen. Fräs på i lite olivolja tills löken mjuknar. Häll på tomatkrossen och övriga ingredienser. Låt småputtra under en timme, gärna längre.

Lägg färsen i en skål, knäck i ägget och tillsätt övriga ingredienser. Blanda om väl. Låt stå en stund i kylskåp så smakerna får blanda sig.

Forma köttbullar och ploppa ner i tomatsåsen. Koka tills köttbullarna är klara, ca 10 min.

Servera till tex kokt broccoli och riven parmesanost!

Äntligen börjar vi tillfriskna här i familjen och jag kunde till och med träna lite lätt idag. Körde faktiskt lite lätt yoga och sedan lite stretching. Tips på duktig och inspirerande tjej som du kan följa på  Youtube är Ida Warg. Jag följde hennes yogapass och det ser ju så himla lätt ut när hon kör men jäklar vad stel jag var i jämförelse, kände mig som ett kylskåp ;-) Men, nu ska jag försöka köra lite mer smidighetsträning så får vi se vad det kan ge mig. Kan ju inte bli sämre liksom ;-)





Kommentarer

  1. Hi, Really great effort. Everyone must read this article. Thanks for sharing.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar