LCHF-pizza med blomkålsbotten

Idag har vi haft det väldigt blåsigt men fint och varmt väder här i Göteborg. Har ägnat hela förmiddagen åt att städa (pust!) men även hunnit med lite fix i trädgården. Plockat in lite krukor i växthuset osv. Vi ska nämligen åka iväg till Mallorca på onsdag och jag vet ju av erfarenhet att vädret kan skifta rätt så mycket här hemma på hösten, helt plötsligt har vi frostnätter och då ryker ju mina stackars kryddor och annat som jag har i krukorna eftersom jag inte är hemma och kan ta hand om dom.


I alla fall, igår fredag så gjorde vi pizza. Jag gör alltid en "vanlig" pizza till övriga i familjen och en lchf-variant till mig själv. Den här gången så testade jag en blomkålsbotten som jag hört så mycket gott om. Den var lite pilligare att tillaga än den andra jag gjort tidigare men den blev väldigt god. Dock tyckte jag inte att botten höll ihop speciellt bra. Men som sagt, väldigt god :-)

blomkålsbotten
Innan gräddning.

Ingredienser
1 medelstort blomkålshuvud
1 ägg
1 dl riven ost (jag tog parmesanost
lite salt
lite torkade örtkryddor (jag tog oregano och basilika)

Riv blomkålen i en matberedare till ett fint mjöl. Lägg i en skål och micra i 8 min. Lägg sedan blomkålen i en handduk och försök pressa ut så mycket vatten du kan.

Lägg tillbaka blomkålen i skålen och tillsätt övriga ingredienser. Forma till en deg och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper på. Tryck ut till en rund tunn pizzabotten.

Förgrädda botten i 225 grader i ca 10 min eller tills den blivit gyllenbrun.

Lägg på övriga ingredienser och in i ugnen igen tills osten smält, ca 8 min. Njut med ett glas rött!

lchf-pizza




Kommentarer

  1. Visst blir den god! Längesen jag gjorde detta, blir kanske ikväll igen!
    =)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar