Grillad kyckling med snabblagad basilikamajonäs

Vilken dag vi har idag! Solen skiner och det är så där lagom varmt här i Göteborg. Inledde dagen med en löprunda, bara jag och rådjuren som var vakna ;-) Sedan blev det frukost. Bästa starten på dagen om du frågar mig. Förbränningen är som bäst på morgonen innan frukost och man får en energikick som håller länge, skönt!

Svettig men pigg och glad efter morgonlöpet :-)

Igår kväll blev det grillat....igen ;-) Visst är det härligt med dessa grilltider, älskar grillad mat, det är så himla enkelt och framför allt gott!

Jag styckade två hela kycklingar och la dem i marinad under dagen som bestod av hälften olivolja, hälften rapsolja, pressad vitlök, färsk hackad oregano och timjan (passa på när man har fina färska kryddor i trädgården), lite soja och lite worcestershiresås. Salt och peppar förstås.

grillade kycklingdelar
Grillade kycklingdelar och sparris.

Grillade sedan delarna tillsammans med sparris. Ugnsgrillade sötpotatis och gjorde en supergod basilikamajonäs till, recept kommer här:

Ingredienser
1 ägg
2 dl rapsolja (använd en neutral)
1 tsk dijonsenap
1 tsk vitvinsvinäger
en handfull färska basilikablad
salt och peppar

Se till att alla ingredienser har rumstemperatur, knäck i ägget (hela ägget) i en hög skål, tillsätt dijonsenap och vitvinsvinäger. Häll över rapsoljan och låt stå någon minut så oljan hamnar på toppen. Sätt i en stavmixer och kör till lagom konsistens, tar bara några sekunder. Tillsätt basilikan, salt och peppar och kör lite till tills du ser att basilikan har fördelats. Klart!

basilikamajonäs
Basilikamajonäs på sekunden!

grilltallrik
Perfekt grillmiddag i mitt tycke :-)

Och med ett glas vin till så blir det ett plus i kanten ;-)



Kommentarer