Formfranska alá LCHF

formfranska lchf

Lite fler recept på bröd skadar väl inte va? ;-) Ännu ett lchfbröd ifrån bloggen 56kilo.se, där finns mycket inspiration om man vill baka lchf eller äta lchf.

Detta brödet blev jättegott att rosta men tänk på att det är väldigt väldigt mättande, går inte att jämföra med vanlig formfranska.

 Ingredienser
4 dl mandelmjöl
4 dl pofiber
4 msk fiberhusk
6 ägg
3 tsk bakpulver
2 tsk salt
125 g smör
5 dl fet yoghurt, tex grekisk, turkisk eller rysk
lite mjölk
vallmofrön

Sätt ugnen på 175 grader.

Börja med att blanda ihop alla torra ingredienser i en skål. Vispa sedan äggen i en bunke och smält smöret.

Vispa ner smöret och yoghurten i äggen och till sist de torra ingredienserna. Blanda runt väl.

Lägg bakplåtspapper i en avlång ugnsform och fördela smeten i den, den är klibbig så använd en slickepott med lite vatten på. Pensla med lite mjölk och strö över vallmofrön.

In i nedersta delen av ugnen i ca 50 min. Ta ut och låt svalna.



Kommentarer