Kyckling, grönsaker, sås - "allt i ett"

Igår var en riktigt seg dag. Jag var hemma och vabbade eftersom lillkillen var sjuk. Han hade (har) feber och var allmänt trött och risig. Alltid svårt när så små barn är sjuka tycker jag. De kan ju inte förklara vad som är jobbigt, vart gör det ont, vad vill de äta, är de trötta, varför sover de inte om de är trötta, ja ni förstår ;-) Lite äldre barn kan ju tala för sig och förklara vad som är jobbigt. Det blev helt enkelt att sitta i soffan hela dagen med lillkillen i famnen och trösta, försöka få i honom lite mat då och då vilket ju gjorde att jag själv blev jättetrött och hängig. Men men, idag är det sambon som är hemma med honom, förhoppningsvis blir det bättre idag ;-)

kyckling med grönsaker och sås

Lite middag fick jag iallafall ihop igår. Älskar dessa "allt i ett grytor" som detta blev. Grönsaker, sås och kyckling, allt i samma form. Gott blev det också kan jag berätta! När stora tjejen efter första tuggan säger "mmm, detta var gott", då vet jag att jag har lyckats :-)

Ingredienser
1 kg kycklingfiléer
1 st squash
ett gäng färska tomater
några rödlökar
oliver
3 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
en bit grönmögelost
2 st pressade vitlöksklyftor
salt och peppar
torkad oregano
torkad basilika (eller färsk)

Sätt ugnen på 225 grader.

Börja med att skiva upp squashen, löken och tomaterna i mindre bitar. Spara några körsbärstomater för att lägga på toppen. Smöra en ugnsform och lägg grönsakerna i botten. Salta, peppra och häll över lite av örtkryddorna.

Dela kycklingfiléerna i mindre bitar, 3 eller 4 brukar vara lagom. Lägg över grönsakerna och krydda igen. Släng över några oliver och körsbärstomater.

Värm i en kastrull grädden, creme fraichen och osten, pressa i vitlöken, salta och peppra. Häll såsen över kycklingen och grönsakerna. In i ugnen ca 30 min. Min fick som ni ser lite väl mycket färg, kan undvikas genom att lägga över folie när man fått lagom med färg ;-)

Servera tex som jag gjorde med kokta bönor eller som resten av familjen, kokt pasta!

Ugnsform från Rice.

Alla grönsakerna är egenodlade :-)

Kommentarer

  1. 5 points recept över lag. Måste testa några när jag får tid
    Mvh evaldo

    SvaraRadera

Skicka en kommentar